top of page

1 Decembrie, 2015

December 1, 2015

RCCAC va invita a sarbatori impreuna Ziua Nationala a Romaniei

November 25, 2015

_____

RCCAC va invita a sarbatori impreuna Ziua Nationala a Romaniei. Cantec, joc si voie buna la restaurantul cu specific romanesc “Maria Bistro/Maria Market” din NE (la intersectie 32 Ave cu 27 St NE).

Orele: 5.30PM – 8:30PM | Gustarile, bauturile si muzica vor fi oferite de catre RCCAC.

Va asteptam cu tot dragul!

Semnat,

Board-ul RCCAC

Ioan Gyuri Pascu si formatia Blue Workers in turneu in Canada

Codruţ Miron | Articol publicat in Uniunea Ziaristilor Profestionisti din Romania

November 21, 2015

_____

La editia din acest an a Festivalul de Film European din Calgary, Canada, desfăşurată în perioada 12-15 noiembrie, publicul spectator a avut bucuria la festivitatea de deschidere de a-l aplauda la scenă deschisa pe îndrăgitul artist român Ioan Gyuri Pascu, aflat în această perioadă în turneu în Canada, alături de membrii trupei Blue Workers: Teo Boaru si Valy Cnejevici.

În sala desemnata de Asociatia Culturala a Romanilor Canadieni din Calgary –RCCAC- să găzduiască concertul trupei Blue Workers, spectatorii au ocupat toate cele 185 de locuri iar cei care nu au reuşit să îşi procure la timp biletele, aveau sa regrete lipsa participării.

Cu putin timp inainte de inceperea concertului , Gyuri Pascu ne-a precizat, in interviul acordat :

“ Sunt foarte bucuros ca ma aflu in acest turneu in Canada. Aici in Calgary am intalnit prieteni pe care nu ii mai vazusem de 25 de ani. Pentru concertele pe care le vom avea am selectat piese din anii ‘80 dar si altele noi si am facut o varianta demo de album pentru cei care o vor dori. Aceasta este surpriza noastra pentru publicul nord american, fiindca unele melodii vor fi auzite acum pentru prima data in concertul din Calgary urmat de cel din Montreal si Toronto. In Romania albumul ce le contine va aparea abia peste doua luni. “

La sfarsitul concertului trupei Blue Workers in Calgary, cumparatorilor biletelor VIP li s-a oferit oportunitatea de a se fotografia alaturi de artistii romani.

Si pentru ca se apropie, in curand, timpul urarilor , Ioan Gyuri Pascu a transmis si un cuvant de suflet românilor din Canada : “Pot să le spun un singur lucru : cel mai important este să fiți întâi, pentru ca mai apoi să puteți face ceva și apoi să aveți. Cheia vieții este arta de a fi . Le doresc să aibă parte de cât mai multe clipe în care să fie ei însiși iubire și în jurul lor totul se va schimba Când totul se luminează înăuntru, devine luminos totul și în exterior.”

Cheia vietii este arta de a fi / interviu cu Ioan Gyuri Pascu

Daniela Apostoaei, Codrut Miron | Interviu publicat in Uniunea Ziaristilor Profestionisti din Romania

November 21, 2015

_____

Rep. Din nou în turneu în Canada, de aceasta data cu putin timp înainte de sfârsitul anului . De ce aceasta decizie ?

-Mi-as fi dorit sa putem avea mai dese astfel de decizii pentru ca prima oara am venit în Canada în 1994 si îmi amintesc ca era iarna si era multa zapada cum nu mai fusese de mult aici. Cu factorul vânt cred că temperatura era de minus 50 de grade . Asta îmi aduc aminte din acea perioadă . Acum însă ne bucuram foarte mult pentru ca vom sustine concerte pentru comunitatea româna din Canada în trei orase: Calgary, Montreal si Toronto.

Rep. Exista vreo diferență pe care ai remarcat-o ca s-ar fi produs în ani de la prima venire a ta în Canada si aparitiile pe scena care au urmat ?

Da, exista o diferenta mare. În anii 90 artistii români erau invitati si cântau doar la scurte receptii, la dinner, cum s-ar spune, „ între furculita si cutit”. Acum, iata, am ajuns sa vorbim despre un concert organizat în sala unui teatru, deci s-a facut un pas important.

Rep. La editia din acest an a Festivalului European de Film ai vorbit ca invitat special iar românii prezenti în sala te-au primit cu caldura, au dorit sa te îmbratiseze de Bun venit.

A fost o seara speciala pentru mine fiindca am întâlnit prieteni din Calgary pe care nu îi mai vazusem de 25 de ani.

Am ramas însa foarte impresionat de momentul în care au venit pe scena reprezentantii tuturor comunitatilor organizatoare ale Festivalului. Vorbeau limbi diferite dar erau toti uniti. Apoi a urmat acel clip de prezentare realizat foarte bine. Îmi place când nu exista bariere de limba, rasa, kilograme, pounds sau orice altceva. Canadienii au avut ocazia sa înteleaga prin acest festival cultura noastra europeana si ca toate acele natii europene organizatoare sunt împreuna la acest festival, zâmbesc împreuna si au o inima comuna. Acest lucru este foarte important.

Rep. Ce crezi ca nu stiu românii din Calgary despre tine?

Sa stii ca am observat ca nici chiar în România multi români nu stiu prea multe despre mine. Spre exemplu, unii ma stiu doar de la grupul Divertis si stiu ca sunt comediant . Altii ma stiu din anii 80 în calitate de cant-autor, cântaret, compozitor de muzica, om de teatru. Foarte putini stiu însa ca am scris 6 carti sau ca am facut roluri de teatru si film în seriale de televiziune. Fiecare îsi gaseste un domeniu din care sa ma extraga. Însa foarte, foarte putini oameni stiu toate fețele mele. Nu ma deranjeaza acest lucru, fiindca vorba lui nea Iancu: Eu fac din toate câte nimic.

Rep. Cum ai vrea sa te stie publicul din Calgary ?

Buna întrebare fiindca as dori sa fiu cunoscut ca un om foarte simplu, un om cu bucurii si tristeti ca orice om, fie ca este din Bangladesh sau din Vințu de Jos. Nu cred ca exista oameni mai cu mot ca altii, sa aiba trei mâini în plus. Suntem Oameni si eu ma bucur sa fiu Om si sa dau mai departe darurile si talentele pe care le-am primit de la Dumnezeu.

Rep. Crezi ca exista totusi ceva ce te caracterizeaza în mod deosebit ?

Da, sinceritatea. Eu sunt un om foarte sincer chiar si pe scena. Îmi place sa spun când am gresit chiar daca sunt live în concert. Ca ma cunosc oamenii astfel sau nu, eu asa sunt. Adevarul pentru mine este suprema cale de a trai : sa spui adevarul, sa traiesti adevarul, nu sa vorbesti despre adevar. La fel si cu iubirea: sa nu vorbim despre iubire, sa traim iubirea. Iubirea vindeca totul. Singurul adversar al ei este frica. Daca românilor le este frica într-un fel sau altul, ei pierd.

-Rep. Tu ai calatorit mult si în strainatate. Ai observat o diferenta între publicul din unele zone geografice si cel din altele?

-Cred ca fiecare om are felul lui propriu de a primi mesajul nostru. Tine si de o anume zona geografica la fel cum este si la noi cu ardelenii, care prind mai greu glumele cu tâlc. Le trebuie ceva timp…

Sunt zone meridionale unde oamenii sunt mai iuti si se manifesta ca atare dar în inima lor fiecare primeste energia cântecului. Publicul este suveran peste tot. Când a venit la sala el si-a facut datoria, de atunci încolo este treaba ta.

– Rep. Ce surpriza aveti pentru publicul nord american prin acest turneu al vostru ?

Avem un cadou pentru ei : un album care nu a aparut înca în Romania. Am reusit sa fac o varianta demo a cântecelor, pe care oamenii de aici din America de Nord sa o aiba înaintea românilor din tara. Albumul intitulat Casa inimii va aparea în România abia peste doua luni.

-Rep. Ce dezvaluie cîntecele tale?

Sinceritatea este foarte importantă pentru mine iar cântecele mele spun cate o poveste fiecare. Toate la un loc spun povestea vietii mele. Cine doreste sa ma cunoasca îmi asculta cântecele si va afla cum sunt de fapt eu. Am un cântec intitulat „ La jumatatea vietii” si el spune adevarul despre omul Gyuri Pascu, cu bunele si relele lui. Uneori colegul meu de la chitara Teo Boaru spune ziaristilor care ma intervieveaza : Aveti grija ce îl întrebati, fiindca el sufera de sinceritate cronica.

-Rep Un cuvant de suflet pentru românii de aici, pentru toti cei care fac cunostinta pentru prima data cu muzica ta, pentru prietenii vechi sau noi din Canada dar si pentru românii de acasa.

Pot sa le spun un singur lucru : cel mai important este sa fiti întâi pentru ca mai apoi sa puteti face ceva si apoi sa aveti. Cheia vietii este arta de a fi. Daca reusesti sa fii întâi atunci vei gasi si iubirea. Le doresc sa aiba parte de cât mai multe clipe în care sa fie ei însisi iubire si în jurul lor totul se va schimba. Când totul se lumineaza înauntru, devine luminos totul si în exterior.

New visa requirements for citizens of Mexico, Brazil, Bulgaria, and Romania

NOVEMBER 2015 | BUSINESS IMMIGRATION AND INTERNATIONAL MOBILITY

November 9, 2015​

_____

As of March 15, 2016, certain travellers from Mexico, Brazil, Bulgaria and Romania will no longer require a temporary resident visa (TRV) to enter Canada.

To qualify as TRV-exempt travelers, citizens from Mexico, Brazil, Bulgaria, and Romania must have held a TRV in the last 10 years or hold a valid US non-immigration visa. A TRV is an official document issued by a Canadian visa office that is affixed in the foreign traveler’s passport to show that he or she has met the requirements for admission to Canada as a visitor. A US non-immigrant visa is an official document affixed in the foreign traveler’s passport that permits such traveler to travel to the United States during the validity of the visa on a temporary basis (i.e., tourism, medical treatment, business, temporary work, or study).

READ THE FULL UPDATE HERE.

REVELION cu Surprize - la Coast Plaza Hotel!

November 2, 2015

_____

Data: 31 decembrie 2015

Ora inceperii: 6:30PM

Locatia: Coast Plaza Hotel (1316 33 ST NE)

Invitati de onoare:

Tenorul Valentin Borsu

Cantaretul de muzica usoara Bogdan Gheorghe

Formatia "Sunet Transilvan"

DJ: Marius Pintea

Viorel Petic (violonist, fost component de baza al tarafului "Lautarii" din Chisinau condus de Maestrul Nicolae Botgros)

Pretul biletelor:

$120 - membri RCCAC; $130 - non-membri

Tineri intre 12-17 ani: $110 - membri; $120 - non-membri

Copii intre 3-11 ani: $35 - membri; $40 - non-membri

In pretul biletelor este inclusa cina, gustarea de la miezul noptii, 2 bauturi alcoolice si sampania. Biletele sunt non-refundable.

VA ASTEPTAM CU DRAG!

Pentru procurarea biletelor:

Dana Grigore 403-969-6529

Iustin Baitoiu 403-988-4964

Irina Serbanoiu 403-473-7688

Maria Serban 403-667-7674 (text message)

Noul proiect al Legii votului prin corespondenta a fost votat in plenul Senatului

COMUNICAT DE PRESA

November 2, 2015

_____

Deputatul Mircea Lubanovici, Presedintele Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii din Camera Deputatilor, saluta votul de astazi din plenul Senatului, prin care, cu o larga majoritate a fost adoptat proiectul Legii votului prin corespondenta, o promisiunefacuta romanilor de clasa politica, pentru care Partidul National Liberal a facut numeroase demersuri, iar pentru urgentarea reglementarii sale, la inceputul lunii octombrie, a declansat greva parlamentara japoneza.

Forma tehnica a proiectului Legii votului prin corespondenta votat astazi a fost transmisa in Parlament in data de 13 octombrie, de catre Autoritatea Electorala Permanenta si pastreaza in proportie de 90 % forma promovata de PNL.

Deputatul Mircea Lubanovici, alaturi de toti parlamentarii PNL, va continua protestul in Parlament pana cand proiectul va fi adoptat si in Camera Deputatilor, care este forul decizional. Pana luni, 26 octombrie, sunt asteptate amendamentele deputatilor, iar data estimata pentru votul in plenul Camerei Deputatilor, intr-un parcurs accelerat, este 4 noiembrie 2015.

Aici poate fi accesat proiectul de lege privind votul prin corespondenta elaborat de catre Autoritatea Electorala Permanenta.

De asemenea, puteti accesa link-urile de mai jos pentru a vizualiza forma Proiectului legii privind votul prin corespondență: 

http://senat.ro/Legis/PDF%5C2015%5C15L542FG.pdf

și Raportul Comisiei de cod electoral cu amendamentele admise și respinse la Senat: 

http://senat.ro/Legis/PDF%5C2015%5C15L542CR.pdf


Romanian Concert in Calgary

IOAN GYURI PASCU & THE BLUE WORKERS

October 26, 2015

_____

WHEN: November 13, 2015

WHERE: Engineered Air Theatre

TICKET PRICES:

$35 (RCCAC Member)

$45 (Non-Member)

$50 (VIP)

Combo-ticket (Concert+European Film Fest): contact the ticket distributors below for info.

SHOW STARTS AT 8PM (doors open at 7:15PM).

Minimum age: 12.

For TICKETS please contact:

Maria Serban 403-667-7674 (text message)

Iustin Baitoiu 403-988-4964

Dana Grigore 403-969-6529

Ofelia Rain 403-470-1761

Nicoleta Kallo 403-837-8370

Luciana Constantinescu 403-399-6281

bottom of page