top of page

A Musical Christmas

 with Irina Popescu and Adelheid Mancila | DECEMBER 22, 2016

December 7, 2016


A Magical Night with Anca Boieru and Valentin Borsu | DECEMBER 9TH

December 7, 2016


ALEGERI PARLAMENTARE pentru SENAT si CAMERA DEPUTATILOR - 11 Decembrie 2016

December 7, 2016

_____

Dragi compatrioti,

Atasat gasiti lista integrala a celor 417 sectii de votare din strainatate la care vor putea vota cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate, sectii de votare inființate prin Hotararea Nr. 43/2016 a Autoritatii Electorale Permanente. Printre acestea, veti gasi si sectia de votare din Calgary - URIASA realizare a comunitatii noastre. Adresa unde trebuie sa va prezentati pentru a va putea exercita dreptul la vot duminica, 11 decembrie, 2016, este: 1015 - 73 Avenue SW, Calgary, AB, T2V 0R9

Pentru informatii utile referitoare la categoriile de cetateni romani care pot sa isi exercite dreptul de vot in strainatate, modalitaţile de exercitare a votului, programul de votare, documentele de identitate in baza carora se poate exercita dreptul de vot la sectiile de votare din strainatate, precum si instrucţiuni privind exercitarea votului prin corespondenta pentru cei care s-au inscris in registrul electoral, Ministerul Afacerilor Externe a intocmit Ghidul alegatorului roman din strainatate, pe care il atașez prezentului anunt. Pentru informatii suplimentare privind votul in strainatate, va rugam a consulta pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe, precum si site-urile misiunilor diplomatice ai oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate.

Maria Serban,

Consul Onorific al Romaniei in Alberta

CLICK AICI PENTRU LISTA SECTIILOR DE VOTARE DIN STRAINATATE

CLICK AICI PENTRU GHIDUL ALEGATORULUI ROMÂN DIN STRAINATATE

REVELION 2017 CU INVITATI DE ONOARE!

November 29, 2016

_____

INCLUS: DINNER, SNACK LA 12.30, 2 BAUTURI ALCOOLICE, SAMPANIE, SUCURI, POP, CEAI. TOMBOLA! PREMIUL CEL MARE: UN IPAD. COPII SUB 3 ANI: FREE + BABYSITTING, CLOWN, FACE PAINTING!

RCCAC va invita sa sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei!

November 18, 2016

_____

RCCAC SI CONSULATUL ONORIFIC AL ROMANIEI IN ALBERTA

 va invita la evenimentul ocazionat de Ziua Nationala a Romaniei.

Eveniment gratuit pentru toata familia!


V-asteptam cu mic, cu mare

La o zi de sarbatoare,

De la 5 pana la 10,

Inima va va petrece!


Sambata, 3 Decembrie 2016 -- 5:00-10:00 PM | Glenmore Christian Academy in Calgary SW | 16520 24 St SW, T2Y 4W2


PROGRAMUL SERII:

5:00PM - Bine ati venit! Va vom intampina cu paine si sare, la a noastra sarbatoare!

5:15PM - Documentarul "Un alt colt de Romanie"- "Another Little Romania"

pauza 15 minute

6:15-7:00PM - Intro & Program Cultural Romanesc cu indragiti artisti locali!

7:15-8:00PM - Magic Show pt intreaga familie

8:10PM - Hora Unirii!

8:20PM -10:00PM - Program artistic - muzica si dans - cu Sunet Transilvan.

RCCAC va oferi gratuit cate o gustare!

Apa, pop si chips: $1.00 fiecare.

Va asteptam in numar cat mai mare!

Adunarea Generala a Membrilor RCCAC - 14 Noiembrie

November 12, 2016

EXCLUSIV: "Tribute to Gyuri Pascu " Calgary, Alberta

November 1, 2016

Scurt film despre ultima vizita a lui Gyuri Pascu in Calgary care cuprinde interviul avut cu el inainte de concertul din noiembrie 2015 din Calgary. Omagiu al comunitatii romanesti din Calgary realizat de Daniela Apostoaei, Filmmaker www.destinyproductions.ca


POVESTEA LUI GYURI PASCU SPUSĂ PESTE HOTARE

November 1, 2016

Gyuri Pascu a fost iubit nu doar în ţară, ci şi peste hotare. Nu de puţine ori a cântat pentru românii aflaţi pe pământ american, unde a spus povestea vieţii lui prin cântecele sale. Fosta noastră colegă, Daniela Apostoaiei, a stat de vorbă cu artistul la ultima vizită în Calgary, din Canada, iar Gyuri a făcut mărturisiri de suflet. Voia să fie perceput ca un om normal, cu bucurii şi probleme şi se deschidea precum o carte în faţa publicului, prin muzica sa, de câte ori urca pe scena. Urmariţi, în exclusivitate, un material cu ultimul interviu al lui Gyuri Pascu din Canada.

SOLD OUT: ROMANIA FEST - CALGARY | 29 OCTOMBRIE

October 22, 2016

_____

Locatia: Croatian Canadian Cultural Center - 3010 12 St NE | Ora: 6 PM / Data: 29 Octombrie | Spectacol 12+ | BUFETUL SE VA SERVI DE LA 6.30-7.30. 

Upcoming RCCAC Events

October 11, 2016

_____

HAPPY THANKSGIVING, dragi membri si simpatizanti ai RCCAC!

De Sarbatoarea Recunostintei, va multumim ca sunteti alaturi de noi, ca ne sustineti, ca ne dati putere sa continuam si arii sa zburam, ca aveti incredere in noi (si ne si criticati...constructiv atunci cand gresim fara voie)!

Iata programul pe care Asociatia noastra vi-l ofera in lunile ce urmeaza (de acum si pana la finele anului in curs);

1. RO-Mania Show: 29 octombrie 2016, la Croatian Cultural Centre din Calgary. Cantec, joc si voie buna cu artisti indragiti. Pentru prima oara in Canada - Maestrul Nicolae Botgros! Informatii suplimentare gasiti pe website-ul RCCAC, dar si pe pagina FaceBook.

2. Festivalul European de Film (CEFF), Editia a5-a: 7 - 13 noiembrie 2016, la Globe Cinema in Calgary. Asociatia noastra este membru-fondator, dupa cum poate va amintiti. Informatii suplimentare gasiti pe website-ul Calgary European Film Fest, pe website-ul RCCAC, dar si pe paginile FaceBook.

3. Red Carpet Film Fest GALA: 13 noiembrie 2016, incepand cu ora 7PM, la Brewster's Restaurant (11 Ave & 8 St). Eveniment deschis celor ce au vizionat cel putin un film prezentat la Festival; intrarea se face pe baza biletului folosit la film. Printre invitatii serii: violonistul Viorel Petic, de acum cunoscut publicului calgarez.

4. RCCAC AGM (Adunarea Generala a Membrilor - cotizantiactivi ai RCCAC) si Alegeri pentru noul Board al RCCAC: 14 noiembrie 2016, de la ora 6:30PM, la Maria Market. Va asteptam in numar cat mai mare la acest IMPORTANT eveniment anual. Vor fi servite aperitive si bauturi racoritoare.

5. Ziua Nationala a Romaniei / 1 Decembrie 2016: amanunte priving locul desfasurarii si programul serii vor fi anuntate in urmatoarele zile. Premiera documentarului "Destine" - realizat de curand cu sprijinul RCCAC - va fi punctul central al serii. Realizatorii documentarului sunt detinatorii a numeroase premii internationale si medalii de aur la festivaluri nord-americane de gen.

6. Revelion 2017: 31 decembrie 2016, de la ora 6PM, la Coast Plaza Hotel. Printre invitatii serii - violonistul Viorel Petic. Informatii suplimentare gasiti pe website-ul RCCAC, dar si pe pagina FaceBook.

Si nu in ultimul rand, va aducem la cunostinta faptul ca - in curand - veti putea gasi pe website si FaceBook grila de programe a RCCAC pe anul 2017.

Cu drag si recunostinta,

Board-ul RCCAC

Revelion 2017

October 6, 2016

„Când vrea Dumnezeu, mă duc, toţi suntem la mâna lui...” (Ioan Gyuri Pascu)

September 26, 2016

_____

Iubitul artist Ioan Gyuri Pascu a plecat dintre noi astazi, luni, 26 septembrie 2016.

Ne luam la revedere cu apasatoare tristete stiind ca muzica, umorul, poezia, si spiritul sau unic sa nu ne vor mai atinge in salile de spectacol...

Insa momentele pe care Ioan Gyuri le-a impartit cu noi, cu publicul sau - momente de necontenita generozitate artistica si umana - sunt nemuritoare!

Pentru Ioan Gyuri Pascu, viata nu a fost o lupta, ci un dar.

Cum a afirmat el insusi, in ultimii ani, ii disparuse zambetul, dar se bucura regasindu-l pe buzele publicului sau.

Odihneste-te in pace, Ioan Gyuri Pascu!

Adunarea Generala a Membrilor RCCAC

September 18, 2016

_____

Adunarea Generala a Membrilor RCCAC se va tine pe 14 Noiembrie 2016 incepand cu ora 6:30pm la restaurantul Maria Market. Toti membrii activi/cotizanti sunt invitati sa participle. Va asteptam in numar cat mai mare pentru a putea organiza si alegerea noului Board!

ROMANIA FEST - CALGARY | 29 OCTOMBRIE

August 30, 2016

_____

Locatia: Croatian Canadian Cultural Center - 3010 12 St NE

Ora: 6 PM / Data: 29 Octombrie

Spectacol 12+

Pret bilete: 55$ RCCAC membri / 65$ non-membri/ 45$ copii 12-16 ani - bufet inclus!

Bilete se gasesc la:

Iustin Baitoiu - 403-988-4964

Tudor Constantinescu - 403-830-6281

Dana Grigore - 403-969-6529

Florin Popa (RCCAC office) - 403 702 2313

Consulatul Onorific este un vis împlinit după 118 ani de aşteptare

INTERVIU CU MARIA SERBAN, CONSUL ONORIFIC AL ROMANIEI IN ALBERTA

August 21, 2016

_____

Daniela Apostoaei | Articol publicat in Jurnalul de Dambovita

Rep.: Ce înseamnă pentru românii din Alberta înfiinţarea unui Consulat Onorific?

- Înseamnă recunoaşterea noastră ca şi comunitate cu o voce unică şi energică ce şi-a câştigat dreptul de a fi reprezentată la acest nivel. Înseamnă încredere din partea autorităţilor române, dar şi a celor canadiene, că suntem într-adevăr un partener de dialog şi speranţa că într-un viitor, nu tocmai îndepărtat, Consulatul Onorific de aici va putea deveni Consulat de carieră.

Rep.: Care au fost condiţiile de fapt şi de drept avute în vedere pentru a se putea lua aceasta decizie pentru comunitatea românească din Alberta?

- Alberta este o provincie puternică în vremuri bune, dar şi în vremuri grele, către care migrează în permanenţă forţa de muncă bine educată, bine pregătită profesional la toate nivelurile şi solidă din punct de vedere etic. Potrivit ultimului recensământ din Canada, peste 25 000 de cetăţeni canadieni de origine română erau stabiliţi în Alberta, iar dintre aceştia 10.000 doar în Calgary şi restul în Edmonton şi alte oraşe ale provinciei. De fapt, acest proces de emigrare românească a început în Alberta în 1898, cu strămutarea satului bucovinean Boian în apropiere de Edmonton. Înfiinţarea unui Consulat Onorific este un vis împlinit după 118 ani de aşteptare.

Rep.: Consulatul Onorific are atribuţii limitate în comparaţie cu cel de carieră?

- După cum sugerează şi numele, este vorba despre un Consulat Onorific, nu despre un Consulat de carieră. Consulul Onorific este reprezentantul Guvernului care l-a nominalizat în teritoriul din jurisdicţie, fără a fi însă angajatul Ministerului de Externe. Cu alte cuvinte, Consulul Onorific îşi exercită atribuţiunile pe bază de voluntariat, fără nici o plată sau susţinere financiară din partea Guvernului - fie el guvernul ţării pe care o reprezintă sau guvernul ţării unde se află secţia consulară onorifică. Una dintre frazele celebre spuse de fostul preşedinte al Statelor Unite, J.F. Kennedy, era: „Nu întrebaţi ce poate face statul sau ţara pentru voi, ci întrebaţi ce puteţi face voi pentru ţară”. Cred că pentru mine, aceasta este ceea ce-nseamnă să fii Consul Onorific. Spun asta din tot sufletul şi cu toată convingerea.

Rep.: Înspre ce domeniu credeţi că este necesar să vă focalizaţi imediat atenţia?

- Mă gândesc la perioada imediat următoare, când atenţia trebuie îndreptată către înscrierea cât mai multor cetăţeni români din Alberta în Registrul de Vot pentru a putea beneficia de avantajele votului prin corespondenţă, exprimându-şi astfel opţiunea la alegerile organizate către finele acestui an în România. În al doilea rând, sprijinirea eforturilor Guvernului României, prin discuţii oficiale cu reprezentanţii provinciei Alberta în Parlamentul Federal, pe tema ridicării vizelor pentru cetăţenii români. Nu în ultimul rând, sensibilizarea oficialităţilor ţării de adopţie cu privire la rolul României şi importanta votului ei la finalizarea şi semnarea tratatului de liber schimb între Canada şi Uniunea Europeană.

Rep.: Dar pe termen lung?

- Pe termen mediu şi lung am în vedere o participare activă în cadrul Corpului Consular din Calgary şi Alberta pentru recunoaşterea etniei române ca un partener solid de dialog, precum şi diferite întâlniri cu româno-canadienii din celelalte oraşe albertane. Ca şi comunitate românească, avem ceva de spus prin cele 25.000 de voci ale românilor. Cred că este foarte important – mai ales în contextul socio-economic şi politic actual să rămânem uniţi. Eu sunt o persoană realistă, dar şi optimistă şi sper ca o dată cu semnarea tratatului de liber schimb între Canada şi Uniunea Europeană şi ridicarea vizelor pentru cetăţenii români să mergem cu „motoarele în plin” în ceea ce priveşte schimburile comerciale şi parteneriatele economice şi culturale dintre România şi Canada.

RCCAC Annual General Meeting

July 10, 2016

_____

S-A DECIS AMANAREA ANNUAL GENERAL MEETING (ADUNAREA GENERALA ANUALA) A MEMBRILOR RCCAC PENTRU DATA DE 25 IULIE, 2016. ORA INCEPERII RAMANE ACEEASI: 6:00PM. 

LOCUL: SEDIUL RCCAC.

ANUNT IMPORTANT 

Reînnoirea Pașapoartelor prin Consulatul Itinerant la Calgary al Ambasadei României (22 - 23 iulie, 2016)

July 6, 2016

_____

Vă anunțăm că Ambasada României la Ottawa, prin intermediul domnului Consul, Gabriel Petric, Seful Sectiei Consulare, va organiza un consulat itinerant la Calgary, în zilele de 22 si 23 iulie 2016, pentru a sprijini cetățenii români din zona ce doresc sa-si reînnoiasca pașapoartele expirate. Rugăm pe toți cei interesați să contacteze pe doamna Maria Serban, Consulul Onorific al Romaniei in Alberta, si pe doamna Luciana Constantinescu, Trezorier al Asociatiei Culturale Romano-Canadiene din Calgary (RCCAC), la urmatoarele adrese de e-mailsi numere de telefon: 403-667-7674 (call sau text) si honoraryroconsulab@gmail.com403-399-6281 (call sau text) si luciaconst@yahoo.com.

Actele necesare pentru reînnoirea pașapoartelor sunt următoarele:

-pașaportul vechi expirat (numai cele care au menționat codul Numeric Personal –CNP);

-certificatele românești de stare civila: de naștere si căsătorie (dacă este cazul);

- pașaportul canadian/ cardul de cetățenie cu poza și nume/permis de rezident canadian pentru cetatenii romani cu domiciliul în Canada (N.B. domiciliu care se va menționa în pașaport) sau Cartea de Identitate VALABILA pentru cetatenii romani cu domiciliul în România (N.B. domiciliu care se va menționa în pașaport). Datele biometrice (fotografia, semnătura și amprentele) vor fi preluate direct / la fata locului.

Vă rugăm ca solicitările dumneavoastră să fie adresate cât mai repede pentru a se putea face programarea. Locatia consulatului itinerant: Biroul RCCAC, Old Y Centre, camera 203, 223 – 12 Ave SW, Calgary, AB, T2R 0G9. Pentru alte servicii consulare, vă anunțăm ca Departamentul Consular al Ministerului Afacerilor Externe român (MAE) a pus la dispoziția solicitanților de servicii consulare pagina web www.econsulat.ro prin care veți putea deschide un cont personal pentru a trimite online, de acasă, cererile de servicii consulare. Cererile vor fi preluate spre rezolvare de catre oficiul consular român corespunzator si veți fi anunțați/programați spre a va prezenta apoi in persoana pentru finalizare.

Incepand cu data de 15 iunie 2016, acest site a devenit operațional atat pentru solicitanții din circumscripția consulară aferentă Ambasadei României la Ottawa (Secția Consulara) cat și pentru solicitantii din circumscripția consulară aferentă Consulatului General al României din Vancouver.

Informatii suplimentare pot fi obtinute prin email sau telefonic de la persoanele mentionate mai sus.

Oportunitate de munca pentru cei interesati

Triffany Canada Inc. | 129-32 Avenue NE | Calgary, AB | T2E 2G6

June 30, 2016

_____

We are looking for Stucco Plasterers to work not only in Calgary but also in various locations in Alberta.

Responsibilities include:

· Clean and prepare surfaces

· Mix plaster ingredients to desired consistency

· Apply, level and smooth coats of plaster

· Trowel or spray coats of stucco over exterior surfaces

· Finish corners and angles

· Create decorative designs in the finish coat

· Mould and install ornamental fixtures

· Spray acoustic or texture materials over walls and ceilings

· Erect scaffolding

· Must be willing to work in various locations in Alberta.

Educational requirement: None required.

Related experience: 2 - 3 Years Experience.

The wage offered: $26.25 per hour for 44 hours/week, Permanent, Full Time.

Benefits: Year End Bonus, Tool Credit.

Submit resume via E-MAIL to triffanycanadainc@gmail.com.

Consulat Onorific în Calgary pentru românii din Alberta

Daniela Apostoaei | Artciol publicat in Jurnalul de Dambovita

June 1, 2016

_____

La scurt timp dupa vizita în oraşul Calgary, în luna martie, a ambasadorului României în Canada, Maria Ligor, a fost înfiinţat Oficiul Consular Onorific pentru românii din Alberta.

Fosta preşedintă a Asociaţiei Culturale Româno-Canadiene din Calgary, Maria Şerban, a fost numită în funcţia de Consul Onorific.

Primăvara a adus pentru comunitatea românească din provincia canadiană Alberta nu doar zile însorite, ci şi veşti bune. La scurt timp dupa vizita în oraşul Calgary, în luna martie, a ambasadorului României în Canada, Maria Ligor, a fost înfiinţat Oficiul Consular Onorific pentru românii din Alberta. Prin patenta consulară prevazută cu sigiliul de stat, Maria Şerban a fost numită în funcţia de Consul Onorific, cea care până de curând a deţinut poziţia de preşedinte al Asociaţiei Culturale Româno-Canadiane din Calgary. Ce înseamnă pentru românii din Alberta înfiinţarea unui oficiu consular onorific şi ce activităţi prioritare are în agendă doamna Maria Şerban vom dezvălui cititorilor în numerele viitoare ale ziarului.

11 Iunie 2016: CHARITY EVENT

DONATII PENTRU ROMÂNII AFECTATI DE DEZASTRUL DIN Fort McMurray

BUFETUL VA FI SERVIT INTRE 6:00PM SI 8:00PM

FORMATUL EVENIMENTULUI: OPEN HOUSE

May 31, 2016

Anunț privind demararea la 1 aprilie 2016 a procedurilor de înscriere 

în Registrul electoral în vederea participării la alegerile parlamentare 2016

April 18, 2016

_____

Ottawa, 31 martie 2016

La alegerile pentru Parlamentul României din toamna acestui an, cetățenii români stabiliți în străinătate vor avea la dispoziție noi posibilități de a vota, inclusiv exprimarea votului prin corespondență. Detalii privind organizarea alegerilor și facilitățile introduse de noua lege electorală se găsesc pe site-ul Autorității Electorale Permanente, instituția responsabilă pentru organizarea scrutinului, www.roaep.ro/vot_strainatate/vot_strainatate.html .

Pentru a putea beneficia de aceste noi facilități, este necesară înscrierea în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Perioada în care se poate face înscrierea demarează la 1 aprilie 2016 și se va încheia cu aproximativ trei luni înaintea alegerilor, în funcție de data alegerilor.

Înscrierea se realizează prin completarea unei cereri, datată și semnată, depusă personal sau transmisă prin poștă la Consulatele Generale (Montreal, Toronto sau Vancouver) sau la Ambasada României în Canada.

Ambasada României în Canada - 655 Rideau Street, Ottawa, ON, K1N6A3

Consulatul General Montreal - 1010, Rue Sherbrooke Ouest, Bureau 610, Etage 6, H3A 2R7, Montreal, Québec.

Consulatul General Toronto - 789 Don Mills Rd., unit 501, Toronto, ON, M3C 1T9

Consulatul General Vancouver - Suite 855, 555 Burrard Street, Two Bentall Centre, Vancouver, BC, V7X 1M8

Modelul cererii de înscriere (prezentat în anexă) se poate descărca și de pe site-ul Autorității Electorale Permanente (http://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2016/02/0112-13-15.pdf) sau al Ministerului Afacerilor Externe

(http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_pdf/model_cerere_de-inscriere-in-registrul-electoral.pdf).

Pe acest formular, cetățeanul va preciza dacă optează pentru votul prin corespondență sau pentru votul în persoană într-o secție de votare.

Pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate (Canada), cererea va fi însoțiță de o copie după pașaportul românesc valabil, în care se menționează Canada ca stat de domiciliu.

Pentru cetățenii cu reședința în Canada, cererea va fi însoțită de o copie a unui act de identitate românesc valabil și o copie a unui document care dovedește reședința/dreptul de ședere în Canada, eliberat de autoritățile canadiene, respectiv:

 • carte de identitate

 • pașaport

 • certificat de cetățenie

 • titlu de călătorie

 • titlu de călătorie pentru refugiați

 • certificat de identitate

 • card de rezident permanent

 • fișă privind dreptul de ședere IMM 1000

 • permis de ședere temporară

 • permis de muncă

 • permis de studii

 • permis pentru refugiați

 • permis de conducere.

Mai multe informații puteti găsi pe site-ul Autorității Electorale Permanente, la secțiunea ”Votul în străinătate” (http://www.roaep.ro/vot_strainatate/vot_strainatate.html) sau pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea ”Alegeri parlamentare 2016” (http://www.mae.ro/node/35931).

Românii din Calgary, alaturi de ranitii de la Colectiv

Daniela Apostoaei | Articol publicat in Jurnalul de Dambovita

March 5, 2016

_____

Dupa o actiune de strângere de fonduri, demarata anul trecut si încheiata recent, 5000 de dolari au fost donati Crucii Rosii Române, ca un mic ajutor pentru cele necesare macar unei parti dintre cei care înca sufera dupa cumplitul incendiu.

Chiar daca au trecut patru luni de la tragedia petrecuta la Clubul Colectiv din Bucuresti, Asociatia Culturala a Românilor Canadieni din Calgary, Alberta (RCCAC) a dorit sa fie alaturi de cei aflati în suferinta. Astfel, membrii din conducerea Asociatiei au initiat, pe finalul anului trecut, o actiune de strângere de fonduri pentru victimele din Colectiv, actiune care s-a finalizat de curând. Un numar semnificativ de români, care locuiesc acum la Calgary, au raspuns acestei initiative de suflet, suma donata organizatiei de Cruce Rosie din România fiind de 5000 dolari.

„Acest ajutor financiar a fost strâns pentru recuperarea fizica si mentala a celor afectati, iar Crucea Rosie din România va directiona fondurile catre spitalul unde mai sunt internate victime. Desi suntem departe fizic, gândul nostru este mereu aproape de cei de acasa si ne rugam pentru victime si familiile lor”, a precizat presedintele Asociatiei, Maria Serban.

Board-ul RCCAC Multumeste Tuturor Celor Prezenti la "Balul Martisorului"

February 25, 2016

_____

Board-ul RCCAC multumeste tuturor celor prezenti la "Balul Martisorului" de sambata, 20 februarie:

- indragitilor artisti - invitati de onoare din tara-muma precum si talentatii nostri romani calgarezi - ce ne-au incantat ca-ntotdeauna,

- publicului entuziast ce-a umplut pana la refuz sala,

- sponsorilor evenimentului - mereu alaturi de noi: Dr. Alin Pantazi, Dana Grigore, Andrada Popa si River Springs Ice,

- voluntarilor fara efortul si dedicatia carora organizarea concertului nu ar fi fost posibila: Livia si Florian Cirstea, Simona si Lucian Caramidaru, Maria si Iustin Baitoiu, Georgiana si Bogdan Toader, Luciana si Tudor Constantinescu, Alexandra Halmaciu, Mircea Popa, Maria Serban,

- Marius Pintea si familia - alias "Compania de sunet" - intotdeauna prezenti cu "arme si bagaje" (a se citi: microfoane, boxe, mixer, amplificatoare...)

- precum si bravului nostru Office Manager, Dorel Mogosanu.

Va rugam - ramaneti pe receptie! Viitorul suna bine!

Announcing the “Nelson Apitherapy Conference” | Feb 18 - 22, 2016

January 29, 2016

_____

We are very “happy” to invite you to the “Nelson Apitherapy Conference” from February 18 to February 22, 2016!

This event is unique and should not be missed for many reasons, one of them being that we will take advantage of this great gathering of apitherapy minded participants to create the “Canadian Association of Apitherapy”.

The highest quality of both practical and theoretical education in Apitherapy will be assured during the whole congress by Dr. Stefan Stangaciu among other Apitherapy Practitioners.

Five days of learning, networking and sharing about all apitherapy and bees related practices, methods and projects. Apitherapy is an emerging alternative medicine in Canada that moves forward as new health approaches adopt a more holistic perspective.

You even have a chance to set up your Apiculture or Apitherapy booth at our Api-Expo on Baker Street, Downtown Nelson for 4 days.

All event details included in the attached files or on our website: happycultureinc.com

There are many options to participate, from a simple half day to the full 5 days package. Have a look and book the option that suits you the best as we are still on early bird price.

For any question or information contact us: happycultureinc@gmail.com

Hope to see you there!

Happily yours!

Dr. Stefan Stangaciu and Happy-Culture Team

Memento Mihai Eminescu

January 15, 2016

SOMNOROASE PASARELE...

Somnoroase pasarele

Pe la cuiburi se aduna,

Se ascund in ramurele -

Noapte buna!

Doar izvoarele suspina,

Pe când codrul negru tace;

Dorm si florile-n gradina -

Dormi în pace!

Trece lebada pe ape

Între trestii sa se culce -

Fie-ti îngerii aproape,

Somnul dulce!

Peste-a noptii feerie

Se ridica mândra luna,

Totu-i vis si armonie -

Noapte buna!

Balul Martisorului 2016 - SOLD OUT!

January 11, 2016

_____

"BALUL MARTISORULUI"

20 FEBRUARIE, 2016 (SAMBATA)

ORA INCEPERII: 6 PM

Locatia: Centrul Croat (Croatian Canadian Cultural Centre)

Adresa: 3010 - 12 St NE

Pretul:

$50 (membri RCCAC)

$65 (non-membri)

Mancarea este inclusa in pret. Cash bar.

Varsta minima: 12 ani

Vanzare bilete:

Iustin Baitoiu 403-988-4964

Tudor Constantinescu 403-830-6281

Magazinul romanesc "Maria Market" 403-291-6828 (2770 - 32 Ave NE)

Pentru sponsorizare va rugam contactati pe Iistin si / sau Dorel

VA ASTEPTAM CU DRAG

bottom of page