Voteaza prin corespondenta!  

Sigur pentru sanatatea ta!

LEARN MORE

Stimati membri ai comunitatii romanesti din Calgary,

Va invitam sa urmariti o serie de materiale referitoare la optiunile si procedurile de vot ale cetatenilor romani aflati in strainatate, materiale primite prin intermediul Exelentei Sale Dl. Bogdan Manoiu, Ambasadorul Romaniei la Ottawa.

Learn More


LEARN MORE

Alegeri Parlamentare 2020. Comunicat de presa.

October 16, 2020

Ambasada României la Ottawa dorește să-i informeze pe cetățenii români asupra următoarelor:

Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 35 din 15.10.2020 privind aplicarea unitară a prevederilor art. 83 alin.(1)-(3) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente (anexată).

Potrivit prevederilor art. 83 alin. (2) din Legea nr. 208/2015, cetățenii români cu domiciliul în România, care au fost înscriși în Registrul electoral cu adresa de reședință în străinătate, își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării, însoțite de un document oficial emis de statul străin privind stabilirea reședinței: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; pașaportul diplomatic; pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu; pașaportul de serviciu electronic; pașaportul simplu; pașaportul simplu electronic; pașaportul simplu temporar.

Conform prevederilor art. 83 alin. (3) din Legea nr. 208/2015, cetățenii români cu domiciliul în străinătate își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în străinătate, în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: pașaportul simplu, cu menționarea țării de domiciliu; pașaportul simplu temporar, cu menționarea țării de domiciliu; pașaportul simplu electronic, cu menționarea țării de domiciliu.

Potrivit art.1 din Decizia nr 35 a Biroului Electoral Central, alegătorul care deține un act de identitate din cele prevăzute la art. 83 alin. (1)-(3) din Legea nr. 208/2015, al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020, își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020 în baza acestuia.

Ottawa, 16 octombrie 2020
LEARN MORE


LEARN MORE

Esti cetatean roman cu domiciliul sau resedinta in strainatate? 

Poti vota prin corespondenta la Alegerile Parlamentare din 2020!

Inregistreaza-te pe www.votstrainatate.ro pana pe 22 octombrie 2020, ora 23.59 (ora Romaniei) si opteaza pentru votul prin corespondenta.

___________

Acesta este un material de informare realizat de Autoritatea Electorala Permanenta si Ministerul Afacerilor Externe.

October 16, 2020


LEARN MORE

Alegeri Parlamentare 2020. Voteaza prin corespondenta!

October 16, 2020
LEARN MORE

Voteaza prin corespondenta!

September 24, 2020
LEARN MORE

Cetatenii romani cu domiciliul in strainanate pot vota prin corespondenta 

pentru alegerile parlamentare din acest an. 


LEARN MORE

Voteaza prin corespondenta!

September 24, 2020
LEARN MORE

Voteaza prin corespondenta!


LEARN MORE

Voteaza prin corespondenta!

September 24, 2020
LEARN MORE

Voteaza prin corespondenta!

September 24, 2020
LEARN MORE