top of page

Dragi prieteni, stimati membri,

Va anuntam cu bucurie ca eforturile echipei RCCAC de a promova cultura, valorile, traditiile romanesti, de a prezenta Romania in fata si in randul altor comunitati etnice precum si a publicului si autoritatilor canadiene, de a transmite limba romana generatiilor viitoate – prin programul “Scoala Romaneasca in Prerie” - si-au aflat ecoul (si) in fata celor mai inalte autoritati de stat din tara natala, Presedintia si Guvernul Romaniei. Astfel,

“Cu ocazia Zilei Naționale a Romaniei, Președintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare cu prilejul Zilei Naţionale a Romaniei.


(…) Totodată, cu prilejul Zilei Naţionale a Romaniei, in semn de deosebită apreciere și recunoștință pentru profesionalismul și dăruirea puse, de-a lungul timpului, in slujba actului educațional, pentru contribuția avută la promovarea limbii şi literaturii romane și a imaginii Romaniei peste hotare, pentru susţinerea activă a culturii și a valorilor romanești, Președintele Romaniei a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţămant” in grad de Cavaler (…) doamnei Chirnoaga Veronica, coordonator al Asociaţiei culturale romano-canadiene din Calgary, Canada…”


Va multumim inca o data pentru ca sunteti alaturi de RCCAC prin activitatile pe care le organizam peste an si va incurajam sa ramaneti alaturi de noi, sa aratam ca suntem o comunitate activa, frumoasa si bogata in resurse positive.

Multumim, de asemenea, tuturor parintilor care au participat si care participa prin copiii lor la programul “Scoala Romaneasca in Prerie”. Prin implicarea dvs. reusim sa mentinem activ un program care asigura conservarea limbii romane, a valorilor si traditiilor romanesti in acest capat de lume, precum si transmiterea acestora generatiilor viitoare.

Felicitari, jos palaria!

Echipa RCCAC

bottom of page